…lite om fotoprojektet BK FRAM

Jag har under några år gått och funderat på att försöka dra igång ett litet fotoprojekt. Något att följa och plåta under minst ett år. Att på det sättet se om jag kan få fram det jag vill förmedla i mina bilder.
Fotoprojektet är tänkt att bli en liten utställning, kanske en bok också. Den första anhalten för bilderna från mitt fotograferande blir dock denna blogg.
Jag kommer att uppdatera denna blogg, så fort jag varit och plåtat.
Bilderna här kommer ju på det viset att bli många och gallringen till den eventuella utställningen/boken, kommer jag att göra både under vägen och när jag känner att jag har alla bilder.
Tanken är att jag ska hålla på ett år eller när jag känner att jag inte kan komma längre.

Det som jag under åren har mest fotograferat och funnit min håg till, är porträttfotografi. Både nere i min ateljé och ”on location”.  Det är kul att fånga och försöka spegla den porträtterades personlighet.
Att plåta ”gatu-foto” är också en fotoform som tilltalar mej. Att se en händelse och i rätt tusendels sekund trycka av och få bilden. Som då kan bli rolig, intressant eller bara ett skeende, men tagen med rätt tajming 😉

160506_CM_1152_.jpg

I detta lilla fotoprojekt om brevduve-föreningen BK FRAM, känns det som jag ska kunna få med både porträtt och gatufoto. Att plåta duvorna och dess ägare när de är vid duvslagen. Hur duvorna bor, vad de käkar och när. Plåta ägarna när de är mitt i städningen, förberedelsen till tävlingar. Den sociala gemenskapen mellan medlemmarna i BK FRAM, det lilla snacket innan en tävling, de små tipsen om handhavandet av duvorna man utbyter.  Med andra ord allt eller åtminstone det mesta, som rör denna hobby ur både utövare och djurs synvinkel, i både otta och sent, under ett år.

Att det blev just en brevduve-förening (BK FRAM) har lite av sin grund i att jag gått förbi dessa duvslag och kolonier, under många år. Ja faktiskt ända sedan jag var grabb på 60-talet.  Tyckt att det sett spännande ut, funderat på hur f-n duvorna kan hitta hem. Varför och hur man hamnar i denna hobby, vem är de som utövar denna hobby. Ja dessa och många fler frågor och tankar, hoppas jag genom detta projekt få svar på. FÖRUTOM att få en massa bra FOTO !

Kontakten med föreningen blev rätt lätt, då min hustru sedan många år, jobbar tillsammans med Lennart, en av de som har sina duvor just där. Så efter ett snack med Lennart, blev det en introduktion och rundvandring bland duvor och deras trevliga ägare.

BK FRAM har sina duvslag bara några kilometer från där jag bor, så besöken ska förhoppningsvis bli många och ofta. Både med cykel och bil OCH ”apostlahästarna”.
Företrädesvis kommer jag att fotografera med min lilla Fuji X100s, men givetvis kommer mina andra kameror oxå till att användas. Blir nog en del analogt också, med Yashican och 120-film 😉

Om ca ett år så vet jag och ni, om jag har gått i mål med mina intentioner.
Om det blir någon utställning eller t.o.m en bok…

Malmö 160423
Conny Magnusson
fotograf