4,5 miljoner för en duva

I söndags var det vackert väder. Redan på förmiddagen när kvicksilvret kommit upp på plussidan, såg det så gött ut på andra sidan fönstret. Så jag bestämde mej för att ta min dagliga promenad åt norr. Ja, inte så jättelångt norröver, men trots allt inte som normalt in mot Malmö city.

Då klockan bara var halv tio på förmiddagen, anade jag att killarna i Brevduveklubben var hos sina duvor, men nog var färdiga med utfodring och städning i duvslagen. Så jag styrde mina raska steg mot platsen för mitt nu 6 år långa fotoprojekt  – Brevduveklubben FRAM. 

Mycket riktigt så satt det några av gänget inne i Bosses varma lilla stuga och det tog inte många minuter förrän även jag fått en go kopp kaffe framför mej.

Lasse berättade att han och Lennart, varit ner i Belgien och lämnat 28 duvor, som sedan skulle vidare med flyg ner till Costa del Sol i Spanien och tävla. Där blir det ca 25 flygningar/tävlingar för dessa ungduvor. Det är en stor tävling med 20 000 € i pris i finalen som flygs i augusti. Vilken vinst!

Alla deltagande duvor säljs sedan på auktion. Så det kan bli ytterligare klirr i kassan hos ägaren till topp placerade duvor. 

Mer kaffe och mer snack om duvsporten och vilka jättepengar det handlar om i den “stora världen”.

På min fråga vad en riktigt fin avelsduva, med många tävlingsmeriter kostar,  så bläddrade Lasse återigen på sin mobil och visade ovanstående bild.

Duvan på bilden heter Armando och såldes 2021 i Belgien för 4,5 miljoner kronor!! 

Det krävdes en kopp kaffe till för att fatta!

På vägen ut från Bosses lilla stuga passerade jag hans duvslag och duvorna där tyckte nog som jag – vem f-n är värd fyra och en halv mille!

// Conny  


Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.