Barnfotografering – roligaste som finns

Att fotografera barn är bland det roligaste som finns. De är spontana - de antingen gillar att bli plåtade ELLER inte ! OCH de är tydliga med det 🙂

Från åren när jag hade min ateljé, så var det många roliga foto-sessions som jag minns. Både enstaka barn, syskon och större grupper, som t.ex när jag plåtade för en firma som sålde barnkläder. Gemensamt för alla dessa sessions, var att ingen var den andra lik 🙂

När man fått plåta i ca 15-20 min så var det nock ! Längre tid hade man aldrig på sej, för sedan hade barnet tappat intresset för att medverka.

Därför är det nu lite lättare, då jag inte är på hemmaplan - UTAN barnet är på sin hemmaplan. Det vill säga, numera kommer jag hem till de som skall plåtas och tar bilderna där. Antingen i deras hemmiljö eller så "bygger" jag upp en liten atlejé.

Bilderna här under tog jag för några dagar sedan på Sturkö, utanför Karlskrona. Tre härliga ungar. En tre-åring som tittade lite under lugg, men när vi börjat leka lite med bilar och tåg, så brydde han se inte mer om fotografen.
En pojke till, som var endast ca 2 månader samt pojkarnas kusin, en tre-månaders flicka. Tre sköna ungar som jag "trakasserade" med min kamera under några timmar.


Klicka på fotot
- så förstoras det
och blir även till ett bildspel 


 


 

Även mamma, pappa och farfar...

När man fotograferar barn, så skall man ju givetvis också passa på och föreviga HELA familjen.
Att sedan farmor/farfar också kommer med på ett hörn, för väl anses vara bonus.


 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.