Ekor – Svanhalla hamn

Längs hela Blekinge kusten ligger många små samhällen och hamnar. De är från en svunnen tid då fiske var den stora försörjningskällan. En av dessa är Svanhalla hamn.
Då vi planterat vår lilla husvagn i Kristianopel, så gjorde vi en mängd små utfärder. En av dessa var en tur längs den gamla kustvägen. Mellan E22:an och och Kalmarsund, snirklar sej vägen norrifrån ner till Torhamn i söder. Mest 70-väg, så man hinner se en hel del av det omgivande landskapet.En skylt med Svanhalla och en med Hamnvägen, fick oss att svänga av. Av från en liten väg, in på på en ännu mindre väg. Från asfalt till grus underlag.
Hamnen bestod av en pir, en rejäl byggnation. Förmodligen byggd av sten från något av Blekinges många stenbrott.
Den stora svarta ekan fångade genast mitt intresse. Stor, tung med kraftiga ekeplankor i bordläggningen. Ett riktigt “photo-genict” föremål. Efter att ha fångat denna skönhet, ur alla vinklar, så fortsatte min rundtur. Fler ekor hittades, med och utan fiskeredskap i. Åror fanns det dock i dem alla. En och annan hade faktiskt också inbyggt maskineri.
Att välja svartvit för presentationen, kändes självklart. Inte bara för att det var rätt jämnmulet väder och dova färger. Utan mest för att jag tycker det är vackrast 😎

Publicerat från min Samsung surfplatta.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.