Vad gör man inte för en riktigt god dansk Fläskesteg? En med knaperstekt svåll och underbar rödkål.
JO givetvis allt. Man tar buss från Segevång, sätter sej åter på ett tåg. Fast det är mer än tre år sedan jag lämnade järnvägen, får man traumatiska känslor 😁
Efter att debarkerat det rälsbundna eldrivnafordonet och åkt upp till havsnivån i Helsingborgs knutpunkt, var det dax att embarkera det numera oxå eldrivna fartyget mot Hamlets by!
Mycket folk överallt – tror faktiskt att större delen av svenska befolkningen hade semester denna dag. Men finns det hjärterum, finns det stjärterum. Som min gamla farmor alltid sa.
När skorna hade fått fast dansk markkänning, blev det en ganska rask marsch upp till Axeltorvet och Cafe Hyacinth. Där blev vi förvisade ner till källaren, pga av alla semestrande svenskar, som satt överallt. Men det visade sej vara en lyckad förvisning, för där var både svalt och total avsaknad av semesterfolk!
Mycket snabbt efter att tjeneren fått vår beställning, stod där varsin god öl på bordet. Ca tio minuter sedan serverades varsin stor tallrik med Fläskesteg, rödkål, potatis, gurka allt badande i en underbar sås/sky.
När denna kulinariska anrättning landat i magen, så drog vi vidare runt som i ett töcken, i Helsingör.
//Conny
PS Det blev aldrig någon bild på fläskestegen, för att för en gångs skull glömdes kameran bort 😁
Publicerat från min Samsung surfplatta.
För större bild – klicka på den översta vänstra
Upptäck mer från
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.
Bli först med att kommentera