Mot stan längs kanalen…

Blandat väder, regn och snö, snålblåst och sol. Ja det vill säga normalt Skånsk vinter.

Men en promenad in till stan från min bostad i östra delen av Malmö får mej på gott humör. Den första delen, ca en halvtimme går genom ett villaområde med “Per-Albins” egna hem. Där grundutförandet av husen är daterat runt 1923.

Sista biten innan man är i stan, blir längs den gamla “bil-gatan”, gatan där alla bilhandlare fanns. Idag är där ingen kvar av de stora. Endast skalet till det ståtliga bilpalatset som var Fordhandlaren Hedbergs Bil hem under många decennier. Jag jobbade faktiskt där ett halvår i mitten av 70-talet på reservdelar. Skalet är kulturmärkt och skall ingå i den kommande nybyggnationen.

Bara ca hundra meter från skalet ligger Gerlachs park (är dock ej uppkallat efter en duktig fotograf här på bloggen). Där sila solen så vackert mellan träden och värmde både mej och planket med graffiti.

Ytterligare en tjugo minuters trampande så var jag nästan inne i stan. Det vill säga, jag var vid kanalen som omsluter gamla Malmö.

…och väl där så hittade jag motiv efter motiv. Dessutom så kände jag att det var dax att låta “hunden” gå över till att fånga mina bilder i svartvitt. Tre av bilderna som jag blev nöjd med, kan ses här under.

När jag var nöjd med mina egna bilder, så kände jag för lite inspiration. Det blev Salong CFF 2022 som hade en av sina tre utställningar utlokaliserad till Malmö.

En sista bild blev en Selfie med “hunden” i handen, inne på det brevidliggande köpcentrats välplacerade spegel.

Sen blev det stadsbussen hem igen, för man ska spara på sina krafter!

//Conny 


Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.