…och en hund

Ligger i soffan och bläddrar igenom de många bilderna som fastnade på mina två fuji-sensorer. Mitt flöde efter att bilden är tagen, är att snarast möjligt (dvs när jag är hemma igen) tömma minneskorten genom Lightroom Classic på min stationära dator. Kör backup samtidigt till en andra hårddisk. Ja, egentligen är det Lightroom som gör det automatiskt, väldigt behändigt.

Därefter taggar jag ALLA (numera) bilder med sökord och plats. Datum och tid registrering sker automatiskt av Lightroom och jag har valt att LR skall lägga bilderna i en mapp per datum. 

När allt detta skittråkiga arbete är gjort, så drar jag “ner” alla mapparna till Samlingar och synkroniserar dem med alla de enheter jag har, dvs laptop, mobil och min smidiga surfplatta!

Och där är jag nu – liggande i soffan med surfplattan och har precis redigerat några porträtt på min trevliga svåger och hans hund.

//Conny 

PS Bilden tagen med min “hund”, aka Fuji X100F,  och bilden “framkallad” med Acros+R preset som startpunkt och så här såg det på surfplattan innan jag skapade ovanstående jpg-fil.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.