…plockat i arkivet

2003 bildade jag och några andra Malmö/Lund killar, en löst sammanhållande förening, som vi snabbt döpte till Elaka Fotografers Sällskap. Namnet kom till, då tonen oss emellan var “rå men hård”. Ett härligt gäng som träffades ungefär en gång i månaden, på olika platser. Vi fikade och kikade på varandras foto. Var det bilder vi gillade, så blev det applåder och visslingar. Men föll inte bilden oss “på läppen”, så blev det “ärliga” kommentarer och tips om hur bilden skulle kunna förbättras.

Dock var det en typ av bilderna som det aldrig klagades på, utan det var snarare en regel som gällde för “inträde” i sällskapet. Man måste ha minst ett foto med en sned horisont, i sin portfolio 😎

Vi gjorde oxå en del fotograferingar tillsammans, vi “byggde” upp en studio, provade på macro-fotografering och hjälptes åt att förkovra oss inom att som hade foto att göra.
Det har gått 14 år och E.F.S är upplöst sedan 6-7 år och de flesta av oss träffas i stort sätt inte. Några har dessutom funnit andra sätt att tillbringa sin fritid på och andra ställen att spendera sina pengar. Men bilderna och videon här, är från vår utomhus fotosession i Beijers park.

Bilderna som jag plockat ur arkivet är från 2009, då vi gjorde en utomhusfotografering.
Jag hade redan då börjat utforska BLIXTENS potential, både inomhus och ute.

Två modeller, Lotta och Fredrik, ställde upp och vi alla drog till Beijers Park i östra Malmö. Vi hade kikat på Youtube där en engelsk fotograf, gick omkring i London och plåtade modebilder, med blixt! Det tände jag till på och fick med gänget ut en skön majkväll, anno 2009.
Resten är historia och är du intresserad kan du se videon här under.

Alla bilderna tagna med Fuji S5pro och ett Sigma EX 70/2,8.

Fotosession med Studiogruppen i EFS 2009
Vi gjorde en video, så att du kan se hur vi gick tillväga, när vi tog bilder med blixt utomhus!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.