porträtt det senaste året

Det är mycket som hamnar på sensorn i mina två kameror . Då jag oftast har min Fuji X100F hängandes på vänster axeln, när jag lämnar hemmet. Så är det ju inte så konstigt. Då blir det för det mesta “dokumentation” av det som jag passerar och ser, allt från gatuvyer, landskap till detaljer som ser intressanta ut.

Men det blir oxå en hel del porträtt och då är inte bara X100F in action, utan min fina systemkamera, Fuji X-T2, får sin förtjänta motion. Oftast då tillsammans med den excellenta optiken Fujinon 56/1,2.

Porträtten här är ett litet axplock från det senaste årets möten med olika personer. För just möten med både nya och redan bekanta människor är så härligt.

Ibland blir det då spontana porträtt och ibland är det mer planerat. För i tiden (dvs för några år sedan) så blev det mycket porträtt I min dåvarande ateljé. Men då denna är såld, så blir de lite mer genomtänkta porträtten, med ljussättning inte så många per år. Men det är fortfarande lika roligt var gång, som mina (numera små speedlights) blixtar får lysa upp och ge min bild det ljuset jag vill ha.

De flesta av fotona här dock tagna i befintligt ljus. Ett vackert mjuk medljus, en motljusbild eller en mer kontrastrik rakt på belysning. Allt beroende på de ljus omständigheter som rådde vid tagnings ögonblicket och som kändes rätt just då.

Ibland så finns det inte någon modell tillhands, när man fått en bra ide och då får de bli en selfie…

Klicka på bilden för större foto och bildspel

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.