Porträtt i varmt kvällsljus

En härlig maj kväll, närmare bestämt onsdagen den 15:e var vi ett gäng från Fotografiska Föreningen i Malmö, som hade en liten workshop i porträtt-fotografering.

Våra "fröknar" för klassen - Sussi och Anne-Grethe
foto: Annika Kellner

Det var de driftiga tjejerna Anne-Grethe och Sussi  i föreningens Porträtt-grupp, som ordnat det hela. Med hjälp av Annika och Anette, som fixat modellerna. Dessa modleller som var fyra tjejer och två killar, lät sig villigt porträtteras av de tiotalet närvarande fotograferna.

 

Vi samlades vid Centralen och drog oss sedan ner bakom Slagthuset och de lite ruffigare smågatorna parallellt med Carlsgatan. Här hittade vi  både rivningstomter, lastbryggor, tegelväggar, stora skjutdörrar och parkerade långtradare, som fick agera bakgrunder och "props" 🙂
Solen sken starkt, skuggorna blev långa och ljuset underbart "varmt" !

I  drygt två timmar gick våra kameror varma. Vi delade upp oss i tre grupper och modellerna var två i varje grupp. Sedan bytte vi modeller grupperna emellan, ca var halvtimme.

Bilderna i bildspelet här under är resultatet av min plåtning. Jag använde min Fuji X-T2 med optiken Fujinon 56/1.2 . Dessutom använde jag en fristående blixt på ett stativ för att lätta upp skuggor och ge mer liv i bilderna. Blixten var dessutom försedd med ett "varmt" filter, ett 1/4 CTO.

Fotografens stil är väldigt gymnastisk, dvs NER är inga problem - MEN UPP 🙂
foto: Anne-Grethe Holt
...men när man väl kommit upp, så väntar nästa vackra modell !
foto: Anne-Grethe Holt


 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.