Prova pistolskytte

 

Att åka och skjuta pistol, en gråmulen torsdags förmiddag i Malmö. Det är kanske inte så ”rätt” att berätta om, i dessa tider!
MEN i mitt fall var det under väldigt rigorösa förutsättningar, som jag skulle få prova på att skjuta med en tävlingspistol.
Med regnet hängande i molntapparna blev jag upplockad av min kompis Göran och vi två tog oss till skjutbanan och ”laddade” upp.

En man från Cybercop var min coach, dvs min kompis Göran

 

Efter en kort och instruktiv genomgång av vapnet, så visade Göran hur man laddar och gör klart för att skjuta en serie. I detta fallet var en serie, lika med 5 skott.
Därefter drog Göran en genomgång i hur man genomför en skjutning,  med de olika kommando och kontroller som gäller innan man kan kröka på avtryckar-fingret.  Detta kändes bra och tryggt, för trots allt, det var skarpa skott som låg i magasinet.

 

Därefter var det dags för mej själv att ladda och klargöra för en serie !
Med enhands fattning och kornet inställt, gjorde jag ett seriöst  försök att träffa tavlan, som stod vid skjutvallen  – 25 meter framför mej !
Första skottet TROR jag, inte ens träffade den stora masonitskivan som måltavlan var fäst på…
Men efter att jag skjutit 3-4 serier, så kunde Göran och jag konstatera att det fanns några 7:or och 6:or och att ALLA skott åtminstone hamnade på  masonit-skivan.

En laddande man
foto Göran
…25 meter framför mej, går Göran ut för att kolla om mina skott träffat tavlan 🙂
…och under tak står man och skjuter
Även Göran sköt några serier. Fast med betydligt bättre träffsäkerhet 🙂

En god kopp kaffe och lite mer tips från coachen och  det var dags för ytterligare några serier.

När jag efter fikapausen, skiftade från enhandsfattning till tvåhandsfattning, så blev skottstatistiken direkt KLART BÄTTRE. Nu kunde jag vid markeringen, hitta flera hål i 8:ans cirkel OCH faktiskt en 9:a också !

Tiden går fort när man har roligt och efter 10 serier samt en kopp kaffe till, från Görans medhavda termos. Ja, då var det dags att städa undan tomhylsor och bege sej hemåt igen.

TACK Göran, för en intressant och rolig förmiddag!


 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.