Foto från sommaren 2018

När man ligger i soffan och tycker att det där med Corona är mest skit.

När det är varmt och gott ute, men det är inte riktigt som vanligt. Man skall vara försiktig med sitt umgänge. Nu gäller det att inte bara umgås med trevliga människor, nu måste de också vara friska. Inte bara för min egen skull, utan även för de man träffar.

Kindpussandet har förvisso aldrig varit min grej. Men ett rejält handslag alternativt en varm kram, är väl ett normalt sätt att välkomna en gäst.

Så nu när man nu ligger i soffan, så känns det helt OK att plocka fram lite sommarbilder från t.ex 2018.

2018 i juli månad, var vi med husvagnen uppe i Dalsland. Vi besökte bl.a akvedukten i Håveryd. Det är den mest berömda delen av Dalslands Kanal.

I förgrunden syns de två slussarna som lyfter båtarna till rätt nivå för Akvedukten. I bakgrunden syns järnvägsbrons uppställda spår och längst bak bron för vägtrafiken

Här korsar väg, tåg och båt varandra i olika plan. Överst kommer bilarna på en bro, därunder rullar tågen över på en lyfter bro. Underst glider ångbåtarna över ravinen på en smal akvedukt.

Bilderna här ovan är från en tre timmars tur med M/S Nils Ericson af Håverud. Vi avgick från Håverud. Gick igenom två slussar och sedan vidare ut på akvedukten. En sista sluss innan vi var i nivå med sjön Åklång. Efter att behagligt korsat Åklång, blev det slusning igen vid Buteruds Slusstation. En kort vända på sjön Råvarp, tuffade M/S Nils Ericson tillbaks samma väg.


2 Comments

  1. Fina bilder Conny. Själv åkte jag med familjen Göta Kanal och runt ner igen till Torekov. Fadern hade en båt som vi åkte i. Vill minnas att vi var ute i två veckor. Vi hade tur med vädret och det var sol hela tiden. Efter det äventyret fick min far för sig att åka ner till Medelhavet med båten. Jag var med en bit ner i Europa och den resan tog cirkus två månader!

  2. Spännande! Åkte kanalen för några veckor sedan men på andra hållet, med start i Långbron. Dina bilder från Håverud ser ganska olika ut från dem jag tog.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.