Jul igen – ja i Matbordstudion

Vill du se närmare på bilderna – så bara klicka på dem!

Matbordstudion kan antingen vara i höjd format som här eller läggas ner och bli väldigt bred.

Ni vet hur det är när alla helger varit och man är trött på att bara lata sej och dessutom har gått upp några kilo. Något måste göras, jag måste aktiveras. Men redan denna morgonen konstaterade jag att vädret även denna dag skulle innebära att antingen fylla matinkastet igen och gå upp ytterligare i vikt eller…

Den kreativa ådran ligger alltid på stand-by och jag hade sett lite kul fotografering av en medlem i en fotoklubb i en av byarna runt Malmö. Det var fotografering av små miniatyr figurer som höll på med olika saker.

Dessa bilder som jag följt under hela december triggade mej att hitta på något liknande. Hustrun min har inte tomtar på loftet, men väl i hela lägenheten. Så på en hylla hittade jag en kul sextett som stod och sjöng julsånger.

Så snabbt fram med “matbordsstudion” innan jag föll för latheten igen. Stativen fick blixtar och blixtarna fick filter och ljusformare.

Kameran landade på sitt stativ med 56:an, som för dagen försetts med en svart nylonstrumpa. Detta för att få lite mjukare mer drömlik känsla i bilden.

Först blev det som vanligt en bild där jag exponerade utan blixt och så “snålt” att bara ledslingan i det vita huset lyste. Därefter sattes de tre blixtarna igång. En efter en riktades de två första blixtarna med olika ljusformare och fick lysa upp olika partier. Den sista riktades rakt upp i taket och gav ett fint allmänljus, som lättade upp skuggor och minskade kontrasten i bilden.

Stommen till min “matbordsstudio” förvaras nerplockad och består av ett antal 20mm pvcrör och kopplingar. Denna stomme kläds sedan med olika bakgrundstyger.

I denna väska finns numera min kompletta studio, allt utom stativen. Plats för 4 Youngno 560-blixtar, filter, klämmor och annat man behöver i en studio 🙂

De två blixtarna med olika ljusformare. Läs mer om Magmod-Magbeam. Vill du se mer om min “Matbordstudio” så klicka här >> Matbordstudion ver 2

…utan blixt

För att visa att man kan göra rätt mycket med en bild, när man har möjlighet att ljussätta allt själv.

Bilden till vänster är tagen på samma ställe med befintliga ljuset i rummet. Det vill säga svagt dagsljus genom ett tre meter långt fönster, som finns bakom uppställningen. Den vita byggnaden har en ledljusslinga inlagd i huset.


Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.