Konstrundan 2016

För första gången på många år, var jag fri HELA påsk-helgen ! Tre dagar spenderades på vägarna och gallerier runt om i Skåne.

Denna bild är tagen på en liten väg mellan “Fabriken” i Bästekille och Tomelilla. Var på väg från Galleri Fabriken och var så taggad/inspirerad av alla de fina, vackra och intressanta bilderna som fanns på väggarna där.
När jag fick syn på detta “stilleben”. Så hamnade foten på bromspedalen med kraft, jag och Yashican hastade ut.
Solen låg på så rätt, så det gällde sekunderna innan ljuset hade förändrats. Men med 1/500 sek tillgodo och bl 16, på en Foma 400 ISO film, så fastnade mitt motiv. Efter framkallningen i Rodinal, har jag scannat in neget och låtit det gå en runda i NIK Silver Efex.

Några av mina vänner…

visade under Konstrundan upp sina vackra foto och tavlor, på olika gallerier från Mölle i norr via Landskrona till Revinge utanför Södra Sandby.

160325_CM_0548_.jpg

Galleri Hammarlunda hittade jag Nils Albertsen, med sina foto från Kuba. Nisse visade här upp 12 st sv/v bilder, med en detalj i varje bild i färg. Väldigt snyggt och välgjort, kändes inte som att färgen var där för effektens skull. Utan färgklicken blev en del av helheten.

160326_CM_0563_.jpg

Vid vårt stopp i Landskrona, så var det också Kuba som som fanns i bakgrunden. Det var nämligen där jag under en resa,  lärde känna Leif Olin.
Leif arbetar med många olika tekniker, här berättar han om hur han jobbar med både etsning och som han själv kallar det “klipp 0ch Klistra” metoden.
Kalla det vad man vill men spännande och vackert blir det.

160326_CM_0582_.jpgLängst norrut i det fagra Mölle närmare bestämt i Hotell Kullabergs bakficka, hittade jag Malmö fotografen Lena Malmström. Men Lena har många strängar på sin lyra och har under några år ägnat måleriet mer tid. Så här samsades en mängd färgrika, spännande, drömska, vackra acryl-målningar längs med väggarna.

Sista stoppet under våra tre dagar…

…runt i Skåne blev på – Haven Österlen – Med Konstgalleri, Heminredning och kafé. I kafét ställde Rebecca Ovin ut. Många fina porträtt.
Bakom den inbyggda gården, finns det en liten trädgård.  Vilket smultron ställe. Små “scener” med olika växter och och “inredning”. Tyvärr hade inte blommorna inte hunnit slå ut. Så jag koncentrerade fotograferingen på “inredningen” !   😉
#konstrundan

160327_CM_0603_.jpg160327_CM_0607_.jpg160327_CM_0608_.jpg

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.