Öresund Runt med hustru och X100f

En härligt solig fredag i mitten av januari, tog hustrun, jag och min kamera en tur runt Öresund.

Vi mellanlandade i Helsingborg och traskade bort till Dunkers Kulturhus. I akt och mening för att se Lee Millers surrealistiska fotografier. En utställning, som jag upplevde lite delat. Där var några riktigt bra foto och en massa som var, ja i mitt tycke alltså, inte var så bra !
Tyvärr så var där FOTO-FÖRBUD inne på utställningen, så jag kan ej bevisa min bedömning 🙂

Efter att ha traskat runt på Dunkers ett bra tag, var det tur att Nya Thores Bageri inte ligger så långt bort. Så det blev, snabbt ner för trapporna framtill den trevliga servitrisen, som glatt tog emot vår beställning. Varsin nybredd fralla med ost, skinka, tomat och paprika samt en STOR KAFFE kom inom några minuter till vårt bord. Delikat och gott!

M/S Tycho Brahe tog oss sedan helt elektriskt över sundet till Helsingör. En tims lång, skön promenad runt de små gränderna i Shakespears danska favoritstad,  gjorde att aptiten stegrades. Den nådde sin kulmen när kyparen bar in en stor portion fläskesteg till mej och friterad spätta till Ingrid. Under nästan 15 minuter var jag helt tyst och bara njöt av denna gudomliga danska husmanskost!

Nu hade klockan börjat dra mot tre på eftermiddan och det var dax att borda öresundståget mot Köpenhamn och vidare till Malmö.
MEN först blev det en liten avstickare den alltid så välsorterade köpmanden IT på Strandgade. det var tilbud på en stor flaska Tullamore och en god likör vid namn Råstoff.

Med glatt klirrande i kassen bordade vi DSB regionaltåg med slutdestination Växjö. En viss trötthet infann sej snabbt, när kroppen landat vid en fönsterplats, jackan var upphängd och tåget började röra sej.

Tanken var att vi skulle hoppa av vid Nörreport station och gå lite i Köpenhamn. Men när vi började närma oss vår bröllopsstad, så tittade hustrun och på varandra och var väldigt överens. Alltså om att, när nu detta tåget ändå gick direkt till Malmö samt att vi var rätt mjuka i benen, så varför skall vi då ut och promenera mer.

Något försenade anlände vi till Malmö C, efter att först fått visa våra pass för polisen vid gränsstationen Hyllie. Buss 4 inväntade dock inte på oss på Centralen, men som väl är var bara väntetiden till nästa gröna fortskaffningsmedel bara 8 min.

Kvart i sex satte jag jag nyckeln i vår ytterdörr och konstaterade, att drygt 8 timmar hade gått sedan jag hade nyckeln där förra gången.

I videon här under har jag samlat mina intryck från denna härliga dagstur runt Öresund
Ett antal sv/v foto med musik, är vad som erbjuds

Mycket påpassligt av Skånetrafiken att erbjuda rabatterade biljetter på Öresund Runt, när vi hade planerat resa - tack Skånetrafiken

...här nere har jag inte varit på snart tre år. Alltså inte sedan jag gick i pension.

Dunkers oftast väldigt fina fotoutställningar. Men tyvärr så var inte denna med Surrealisten Lee Miller,  helt i min smak. Men för att ingen skulle kunna klaga och ha bevis med sej ut - var det Fotografering Förbjuden på utställningen

Ett litet stilleben hann jag fånga innan fikan kom in på bordet


 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.