Rivjärn, kök och blixt

Efter att ha sett en fotokompis bilder med olika små blå smurfar, har jag blivit inspirerad att plåta liknande bilder. I mitt fall blev det ett litet keramik troll med gul mössa.
Då jag verkligen gillar att leka med ljus och få till lite olika ljussättning, så började det snurra i skallen hur jag skulle bygga upp scenen i min “köksstudio”.
En idé som funnits ett tag är att sätta i en blixt i ett vanligt rivjärn och låta ljuset flöda ut genom de olikformade springorna. Så rivjärnet blev bakgrunden.
Olika små pappersark och en bit sadelgjord fick bli trollets fasta underlag.
Huvudblixten sattes upp snett över kamerans vänstra sida. Denna försågs med Magmods ljusformare och med en liten slitsformad öppning för blixtljuset.
Sedan var det bara att plåta och plåta och ändra och justera ljuset och variera blixten styrka. Resultatet ser ni här nedanför.

// Conny

Tänk på att ALLA bilder kan förstoras – bara klicka på dem!

Rivjärnet med en blixt inuti.
Sedan var det bara att leka med olika styrkor på blixten
Min “köks-studio”

Innan “köks-studion” plockades ihop, så tog jag några bilder med vit/grå/svart bakgrund. Vilket ju är enkelt att fixa med en vit pappskiva och sedan variera blixtens styrka. Du ser blixten som ligger i högra hörnet av bilden till höger.

Blixten som lyser uppifrån (övre vänstra hörnet) är min hey-light, som försetts med en Magmod ljusformare, i form av ett “persienn-mönster”.


Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.