En släng av GAS – (Gear Acquisition Syndrome)

...videon finns längst ner på sidan...

För två år sedan fick jag reumatisk inflammation/värk i bl.a mina handleder. Det gjorde att jag  inte orkade hålla en stor fullformats Nikon i händerna, någon längre stund. Så det blev till att sälja av hela Nikon-utrustningen. 

Istället inhandlades den lilla nätta och lätta Fuji X-T1. Denna lilla läckerhet kompletterades med ett Fujinon 56/1,2. En optik som är helt fantastisk. På 1,2 ger den super-skärpa och upplösning, på HELA bilden. Ger ett "släpp" i skärpan på porträtt, som på en skön gammal Hasselblad 150:a. 
Denna combo funkade helt perfekt till det mesta nere i ateljén. För att ta lite mer vidvinkliga bilder, fanns/finns den fantastiska Fuji X100. Med sitt 23/2,0 (motsvarar ca 35:a) och en liten special converter (motsvara 50:a) har jag täckt in 95% av allt det jag plåtar. 

MEN så slog den berömda, fruktansvärda manliga sjukan till !!!
GAS  (Gear Acquisition Syndrome)

Den yttrade sej hos mej, som en liten pockande, pirrande känsla av att det var lite för mycket småpengar i spargrisen, SAMT att det fanns ett BEHOV att utöka utrustningen i kameraväskan. Där fanns en liten liten yta som fortfarande var tom !!!    Hur irriterande tror ni inte att det kändes , stackars mej.....

Men när jag fann en annons på Facebook, om ett begagnat Konica Hexanon 200/3,5. Ett långt tele - det var ju precis det jag hade BEHOV av 😉

Visserligen var det LIIITE större än vad där fanns plats till i kameraväskan, men å andra sidan så blev där mer kvar i spargrisens buk !

Hexanon 200 /3,5 AR är ett objektiv som har en fantastisk skärpa, redan vid full glugg. Dock lite  sämre i kanten. Men då denna optik är byggd för full-format och min Fuji X-T1 har en APS-sensor, så märks INTE den lilla sämre upplösningen i bildkanterna. Så två steg nerbländat och det blir helt perfekt. 

Alla foto går att förstora ( gäller på hela siten) -  bara klicka på Bilden 

Se VIDEON

- där finns MER foto från första tagningen med Konica Hexanon 200/3,5 AR


Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.